Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-29@07:54:12 GMT

تلاش بانک ملی ایران برای افزایش سودآوری پایدار

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۵۹۶۵۱

به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از روابط عمومی بانک ملی ایران، عضو هیات مدیره و معاون مالی بانک ملی ایران با تاکید بر توجه ویژه این بانک بر افزایش درآمدهای غیر مشاع و افزایش درآمدهای کارمزدی گفت: بانک ملی ایران در تلاش است با کنترل هزینه ها، صرفه جویی و اولویت بندی آنها، وضعیت سودآوری را ارتقا دهد.

 

ناصر شاهباز در گفت وگو با روابط عمومی بانک ملی ایران با بیان اینکه افزایش سود آوری مهم ترین سیاست مالی بانک است و مدیریت هزینه و انضباط مالی در افزایش منابع بانکی تاثیر بسزایی دارد، افزود: در بررسی ترازنامه بانک ها در ایران، انواع سپرده های مشتریان در سمت بدهی ها، اصلی ترین و عمده ترین بخش بدهی بانک ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارت دیگر ساختار ترازنامه بانک ها نشان دهنده تامین مالی آنها عمدتاً از طریق منابع سپرده گذاران است و بانک ها موظفند این منابع را در اعطای تسهیلات در بخش های مختلف اقتصادی و سایر فعالیت های مرتبط با امور بانکی به کار گرفته و بدین ترتیب نقش خود را در رشد اقتصادی کشور ایفا کنند.

وی تصریح کرد: در سال گذشته با تغییراتی که در حجم نقدینگی و شاخص های اقتصادی کشور داشتیم، افزایش سپرده های بانک ها به سمت سپرده های مدت دار گرایش بیشتری پیدا کرد به نحوی که در پایان سال گذشته مجموع چهار سپرده اصلی بانک 33 درصد و سپرده سرمایه گذاری بلندمدت حدود 52 درصد رشد را نسبت به سال 1395 نشان می داد.

شاهباز ادامه داد: افزایش سهم سپرده های گران قیمت نه تنها موجب بالا رفتن قیمت تمام شده پول می شود، بلکه سودآوری بانک را نیز در شرایط فعلی با مشکل مواجه می سازد. این در حالیست که بانک ملی ایران به عنوان بزرگترین بانک دولتی، همواره خود را مقید به رعایت نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار می داند.

معاون مالی بانک ملی ایران با بیان اینکه بر همین اساس این بانک در سال جاری اهتمام ویژه ای جهت بهبود ترکیب سپرده های اصلی خود به کار گرفت، تاکید کرد: در شش ماهه اول سال جاری، سپرده قرض الحسنه جاری بانک حدود 33 درصد و سپرده قرض الحسنه پس انداز حدود 13/5 درصد رشد داشته است. در واقع کنترل نقدینگی در بانک به خوبی انجام شده و نگهداری سطح بهینه وجه نقد در شعب کمک شایانی به این وضعیت کرده است.

وی با اشاره به اهمیت توجه مسئولان واحدها به مقوله سود و زیان، خواستار توجه همکاران به افزایش درآمدهای کارمزدی، افزایش نرخ موثر تسهیلات و کاهش میزان مطالبات معوق به عنوان عواملی مهم در این راستا شد.

 

شاهباز با بیان اینکه حاشیه سود بانکی یکی از عناصر مهم و تعیین کننده بوده که با تجزیه و تحلیل و بررسی عوامل موثر بر آن می توان درک صحیحی از مدیریت منابع و مصارف بانک و همچنین برنامه ریزی برای آینده داشت، گفت: هزینه تامین مالی و از سوی دیگر درآمد به کارگیری منابع مالی در بانک ها و عدم تناسب آنها با بخش واقعی اقتصاد، منجر به ایجاد حاشیه سود منفی برای این موسسات مالی شده است. خوشبختانه با درک صحیح مدیریت بانک از این واقعیت و با تلاش در جهت تغییر ترکیب سپرده های بانک و افزایش سپرده های ارزان قیمت در سال جاری و از سوی دیگر اهتمام تمامی همکاران در راستای افزایش فعالیت های کارمزدی، این روند در بانک مطلوب است.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۵۹۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکسی های برقی وارد شد

تین نیوز

زیر صمت با اشاره به افزایش تولید ۵ هزار دستگاه خودرو، گفت: باید آمار تولید خودرو را به حدود ۲۰ درصدی افزایش دهیم؛ تاکسی های برقی نیز وارده شده و متقاضیان برای خرید امکان ثبت نام دارند.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، عباس علی آبادی وزیر صمت در گفت وگویی رادیویی گفت: اجلاس آفریقا را داشتیم، آفریقا، اقیانوس فرصت ها برای بازرگانان و تجار ماست، از جمله مهمترین این فرصت توسعه نیافتگی کامل آفریقا است. البته آفریقایی ها به صورت جامع برنامه هایی را برای توسعه پیگیری می کنند و در این برنامه فرصت های برای تجار ما وجود دارد.

وزیر صمت در ادامه تاکید کرد: بزرگترین نمایشگاه دستاوردهای کشور برای معرفی به بیش از ۲ هزار بازرگان و تاجر بین المللی برگزار خواهد شد و می تواند تبعات خوبی داشته باشد. اجلاس آفریقا با تعداد زیادی از مقامات ارشد سیاسی آفریقا به خوبی برگزار شد که می تواند تأثیرات خوبی در رفاه و اقتصاد کشور داشته باشد. برای تحقق جهش تولید باید دروازه صادرات باز شود. خیلی از کالاهایی که تولید می کنیم به جهت اینکه بازار صادراتی ندارد، مجبور هستیم تولید را محدود کنیم، به عنوان مثال در لوازم خانگی رشد خوبی در کیفیت و کمّیت داشتیم، اما همچنان در تهدید کالاهای قاچاق هستیم.

وی عنوان کرد: از جمله چالش هایی که در آفریقا داریم، نبود زیرساخت است که البته این موضوع با توجه به ظرفیت های خوبی که در توسعه زیرساخت حوزه های انرژی و حمل ونقل داریم یک فرصت محسوب می شود. نرخ رشد اقتصادی در آفریقا از متوسط جهانی بیشتر است و این به معنای فرصت است و ما باید از آن استفاده کنیم. تلاش می کنیم تا پایان امسال در تمام یا حداقل بخشی از کشورهای آفریقایی که محوریت دارند، نمایشگاه های دائمی برای کالاهای ایرانی را فراهم کنیم و همچنین به آفریقایی ها فرصت دهیم که در کشور ما پایگاه معرفی خود را داشته باشند. تراز تجاری ما با آفریقا کاملاً مثبت است و رویکرد ما این است که واردات خود را نیز از آفریقا افزایش دهیم. تا پایان امسال تعداد رایزن های بازرگانی ما در آفریقا به ۱۲ مورد می رسد و تعداد مراکز بازرگانی به ۱۵ مرکز خواهد رسید.

این مقام مسؤول در خصوص چالش های توسعه تجارت با آفریقا، گفت: مهم ترین چالش ها رقبا هستند که تلاش می کنند پس از حضور ما در آفریقا با ابزارهای مختلفی مانند تحریم جلوی این موضوع را بگیرند. برنامه وزارت صمت این است که میزان تجارت ایران اعم از صادرات و واردات نسبت به شرایط فعلی دو برابر شود.

عضو کابینه دولت سیزدهم ادامه داد: باید ظرفیت های مالی و اقتصادی خود را به نفع صادرات بسیج کنیم و هر مانعی را که در مسیر صادرات است، برداریم. ما به شرکت هایی اولویت می دهیم که صادرات محور و دانش بنیان هستند، شرکت هایی که حداقل ارزبری و بیشترین میزان ارزآوری را دارند. مشارکت مردم زمانی رخ می دهد که بتوانیم از سرمایه های خرد مردم استفاده کنیم.

وی گفت: در حال تعریف پروژه هایی هستیم که بر اساس آنها بتوانیم صندوق های پروژه را تأسیس کنیم که مردم با سرمایه های خرد خود در پروژه های ملی مشارکت کنند، به زودی اطلاعیه ها دراین باره منتشر خواهد شد، اگر بتوانیم این هدف را محقق کنیم، بخش مشارکت مردم در شعار سال را به معنای واقعی و الگوی تازه محقق می کنیم.

علی آبادی موضوع مزاحمت رقیبان ایران را در تجارت عنوان کرد و گفت: رقبای ایران حتماً برای ایران مزاحمت ایجاد خواهند کرد. یکی از کارهای مهمی که باید انجام دهیم ابزار تجارت را فراهم کنیم که مهمترین آن حمل ونقل است. برای شرق و شمال آفریقا نسبت خوبی داریم و طبق دستور رئیس جمهور برای غرب و جنوب آفریقا هم از لحاظ حمل ونقل پوشش دهیم که کارهای سختی است و حتماً انجام خواهیم داد.

وزیر صمت افزود: آفریقا فرصت خوبی برای صنایع دانش بنیان ایران است و کشورهای آفریقایی هم در حوزه آموزش هدف گذاری کرده اند و ایران باید از این فرصت استفاده کند، همچنین شرکت های مهندسی و زیرساخت ایران هم می توانند پروژه های بزرگی در آفریقا اجرا کنند. کشورهای آفریقایی علاقه مند هستند از خودروهای روز استفاده کنند و این فرصتی برای ایران است؛ تلاش خواهیم کرد به کسانی در اولویت ارز، ارز بدهیم که به سمت تجارت و صادرات بروند به ویژه به مقاصد صادراتی ایران از جمله آفریقا.

علی آبادی همچنین درباره برنامه های وزارت صمت در خصوص صنعت خودرو گفت: ما برنامه ای گسترده داریم و امسال تلاش خواهیم کرد که ظرفیت تولید را افزایش دهیم. ما به ظرفیت تولید ۵ هزار خودرو در روز رسیدیم و تلاش داریم که این را حدود ۲۰ درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است.

وی افزود: در بحث واردات خودرو باید گفت این موضوع را در دستور کار داریم تا به این وسیله تعادل بهتری در تأمین تقاضای بازار و بحث ناترازی به وجود بیاوریم و اخبار خیلی خوبی در این زمینه داریم. تاکسی های برقی را وارد کرده ایم و مردم می توانند ثبت نام کنند و بخرند.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • خبر مهم وزیر اقتصاد در حاشیه نشست بانک توسعه اسلامی
  • جذب منابع پایدار با رویکرد حفظ و جذب مشتریان محقق می‌شود
  • ادامه ورشکستگی بانک‌های آمریکا؛ پنجمین بانک بسته شد
  • تاکسی های برقی وارد شد
  • بسته تأمین مالی غیر نقدی زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • بسته زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • سقف تراکنش‌ خرید از کارت‌های بانکی افزایش یافت
  • آغاز طرح تحویل دفترچه‌های اقامت طرح سپرده گذاری و ساماندهی سرمایه‌های خرد اتباع خارجی در خراسان جنوبی
  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد
  • تاکید بر جذب منابع پایدار و افزایش سهم بازار محور همایش بررسی عملکرد و تبیین اهداف واحدهای بانک ملی ایران در سال ۱۴۰۳