Web Analytics Made Easy - Statcounter

صندوق توسعه ملی تاکید کرد، بانک‌ها در تخصیص منابع سپرده گذاری شده از سوی صندوق به متقاضیان عملکرد خوبی داشته اند. ۲۵ دی ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۵ اقتصادی اقتصاد کلان و بودجه بانک و بیمه نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم، صندوق توسعه ملی در پاسخ به خبر "رانت پنهان چند هزار میلیارد تومانی بودجه برای بانک‌ها" توضیحاتی   ارئه کرده که در ادامه به همراه توضیح تسنیم قابل مشاهده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

1- در خبر مذکور با اشاره به جدول مجموع قراردادهای سپرده‌گذاری شده (ریالی) منابع صندوق نزد بانک‌ها که در گزارش 6 ماهه نخست سال 1396 صندوق توسعه ملی منتشر شده است، مشخص می‌شود که کمی بیش از 50 درصد منابع سپرده‌گذاری شده به متقاضیان تخصیص داده شده است که با توجه به زمان‌بر بودن بررسی توجیه‌پذیری فنی و اقتصادی طرح‌ها از سوی بانک‌ها و فراهم آمدن ملزومات از سوی متقاضیان، این نسبت نشان از عملکرد خوب بانک‌ها در تخصیص این منابع به متقاضیان واجد شرایط در این مدت بوده است.

2- با توجه به مدت قراردادهای سپرده‌گذاری (ریالی) منعقد شده بین بانک‌ها و صندوق توسعه ملی، بانک‌ها تا قبل از تخصیص منابع به متقاضیان، موظف به پرداخت سود مطابق با مصوبات شورای پول و اعتبار به صندوق توسعه ملی هستند، لذا این روش سپرده‌گذاری نه تنها رانت و منفعت ویژه‌ای برای بانک‌ها در پی نخواهد داشت بلکه سبب می‌شود بانک‌ها برای پرداخت سود کمتر و کسب منافع بیشتر تلاش کنند تا این منابع را در کوتاهترین زمان ممکن به طرح‌های مناسبت و دارای توجیه فنی و اقتصادی اختصاص دهند.

3- مطابق قراردادهای سپرده‌گذاری (ریالی) منعقد شده بین بانک و صندوق توسعه ملی به جهت جلوگیری از انباشت منابع صندوق نزد بانک‌ها، بانک‌ها موظفند تا مقدار مشخصی از منابع سپرده‌گذاری شده صندوق توسعه ملی را ظرف مدت معین به طرح‌های واجد شرایط اختصاص دهند و در غیر این صورت مفاد این قرارداد می‌بایست الباقی مانده اصل سپرده‌ها نزد خود را به صندوق عودت نمایند.

با توجه به نکات فوق الذکر شائبه هر گونه رانت از موضوع  سپرده‌گذاری منابع صندوق توسعه ملی در بانکها منتفی است.

توضیح تسنیم: صندوق توسعه ملی تاکید کرده که به ازای سپرده‌گذاری منابع در بانکها برابر مصوبات شورای پول و اعتبار از بانکها سود دریافت می‌کنند. موضوع دریافت سود از سیستم بانکی به ازای سپرده گذاری یک امر بدیهی به حساب می‌آید. به نظر می‌رسد تنظیم کنندگان این جوابیه از شرایط کلی نظام بانکی کشور اطلاع کافی  نداشته باشند چراکه در حال حاضر بانکها رقابت فشرده‌ای را برای جذب سپرده‌های مردم دنبال می‌کنند. با توجه به رقم تخصیص نیافته اشاره شده در گزارش یعنی حدود 7 هزار میلیارد تومان، خیلی بعید به نظر میرسد  که بانکها از این عدد بزرگ به راحتی صرف نظر کنند.

از سوی دیگر در حال حاضر میزان سود بین بانکی در کانال 18 تا 19 درصد می‌باشد. برای اطلاع تنظیم کنندگان این جوابیه شاید ذکر این نکته خالی از لطف نباشد که نرخ سود بین بانکی 19 درصد یعنی بانکها حاضرند برای جبران کسری خود منابع را با نرخ 19 درصد از یکدیگر قرض کنند. حالا اگر 7 هزار میلیارد تومان با نرخ 10 درصد در بانکها مانده باشد یعنی یک اختلاف 9 درصدی که برای 7 هزار میلیارد تومان رقم بسیار بزرگی به حساب می‌اید. اگر نرخ سپرده گذاری به صورت سالیانه لحاظ شده باشد هم اختلااف 4 درصدی نیز منابع قابل توجهی ایجاد خواهد کرد.

انتهای پیام/

R1389/P1012122/S7,77,79/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۰۷۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ هزار میلیارد تومان برای رفع نقاط حادثه خیز اختصاص یابد

به گزارش خبرنگار مهر، مهرداد بذر باش عصر جمعه در جلسه کمیسیون ایمنی راه‌های آذربایجان شرقی گفت: رئیس جمهوری دستور داده‌اند تا از محل اعتبارات صندوق تأمین خسارت‌های بدنی، ۳ هزار میلیارد تومان برای رفع نقاط حادثه خیز اختصاص یابد، اما عده‌ای تلاش می‌کنند مانع از انجام این تکلیف بشوند.

وی با اشاره به اینکه بخش زیادی از منابع این صندوق را به سپرده بانکی تبدیل کرده و سود دریافت می‌کنند، نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و خواستار عمل کردن این صندوق به تکالیف قانونی شد.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه رفع نقاط حادثه خیز با کاهش تصادفات فوتی وجرحی به صورت مستقیم، موجب کاهش پرداخت خسارت توسط صندوق می‌شود تصریح کرد: صندوق تأمین خسارت بدنی باید به تکالیف قانونی خود عمل کرده و از منابع صندوق برای رفع نقاط حادثه خیز استفاده کند.

کد خبر 6089371

دیگر خبرها

  • فرزین برای ارائه گزارش عملکرد منابع و مصارف نظام بانکی در سال ۱۴۰۲ به کمیسیون اقتصادی می رود
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • ادامه ورشکستگی بانک‌های آمریکا؛ پنجمین بانک بسته شد
  • تخصیص ۳۰۴ میلیارد اعتبار برای پروژه جهاد آبرسانی همدان
  • آغاز طرح تحویل دفترچه‌های اقامت طرح سپرده گذاری و ساماندهی سرمایه‌های خرد اتباع خارجی در خراسان جنوبی
  • واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها
  • واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد به بانک‌ها
  • تاکید بر جذب منابع پایدار و افزایش سهم بازار محور همایش بررسی عملکرد و تبیین اهداف واحدهای بانک ملی ایران در سال ۱۴۰۳
  • ۳ هزار میلیارد تومان برای رفع نقاط حادثه خیز اختصاص یابد