Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ ولی الله سیف در گفتگو با رسانه ها با رد برخی اظهارات و انتقادات نسبت به ابلاغیه جدید این بانک در رابطه با سود بانکی و پرداخت سودهای علی الحساب و تاثیر آن بر افزایش نرخ ارز اظهارداشت: نرخ سود ۱۵ درصدی اعلام شده برای سپرده‌های بانکی نرخ قطعی نیست بلکه نرخ علی الحساب است و تنها تصمیمی که بانک مرکزی اتخاذ کرد این بود که بانک‌هایی که تحت تاثیر رقابت‌های غلط در بازار سود بیشتر از نرخ حداکثر علی الحساب مصوب شورای پول و اعتبار پرداخت می‌کردند، دیگر این اقدام را انجام ندهند و سیاست‌های اعلامی بانک مرکزی را رعایت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با تاکید بر اینکه این اقدام آرامشی را در بازار ایجاد می‌کند، یادآور شد: به هیچ وجه کاهش نرخ شدیدی وجود ندارد، چرا که در کشور ما تورم حدود ۹.۵ الی ۱۰ درصد است و تعیین نرخ ۱۵ درصدی نمی‌تواند تلاطم ایجاد کند و آثار سرکوب مالی به همراه داشته باشد.

هفته گذشته بانک مرکزی با ابلاغ دستورالعملی به شبکه بانکی تاکید کرد که باید از روز شنبه همزمان با ١١ شهریور ماه بانک‌ها نرخ سود علی الحساب سپرده‌های یکساله را حداکثر ۱۵ و برای سپرده‌های کوتاه مدت و روزشمار تا ۱۰ درصد تعیین کنند.

مشکل حساب های ایران در چین در آستانه حل شدن

رییس شورای پول و اعتبار در پاسخ به سوالی درباره حل مشکل حساب‌های شرکت های پتروشیمی ایرانی در چین، گفت: مشکل حساب‌های ایران در چین، در شرف حل شدن است.

بی تاثیری نرخ سود بر بازار مسکن و اجاره

رییس کل بانک مرکزی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا نرخ سود بانکی، منجر به افزایش نرخ‌های اجاره خواهد شد یا خیر، افزود: اکنون نرخ سود، در سطح متعادلی است و در بازار مسکن، اثر منفی نخواهد داشت؛ ضمن اینکه این نرخ به هیچ وجه منجر به بالا بردن اجاره بها نمی شود، به خصوص اینکه نرخ ۱۵ درصدی برای سپرده‌ها، در سال گذشته از سوی شورای پول و اعتبار مصوب شده بود و تصمیم برای آن، مربوط به ۱۴ تا ۱۵ ماه قبل است که بسیاری از بانکها نیز آن نرخ ها را اجرایی می‌کردند.

وی افزود: ما برای اینکه جلوی سبقت گیری بانکها را بگیریم، تصمیم تاکید بر اجرای کاهش نرخ سود را اتخاذ کردیم.

هیچ حبابی در بازار ارز و یورو وجود ندارد

سیف در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا در بازار ارز، حباب نرخ یورو وجود دارد یا خیر، تصریح کرد: هیچ حبابی در بازار ارز و یورو وجود ندارد و قیمت کاملا متعادل است، به این معنا که هیچ گونه حبابی در نرخ دلار یا یورو نیست.

وی در پاسخ به این سوال که برخی شرکتها نمی توانند بیرون از ایران، حساب ارزی داشته باشند و در تامین اسکناس محدودیت دارند، گفت: این مطلب مربوط به اکنون نیست و در دوران تحریم به شدیدترین شکل ممکن وجود داشته است، بنابراین روز به روز شرایط بهتر می شود.

حذف صفر از پول ملی مطرح نیست

رییس شورای پول و اعتبار درباره برخی انتقادات نسبت به حذف صفر از پول ملی و تبدیل واحد پول ملی از ریال به تومان، تاکید کرد: به هیچ وجه موضوع حذف صفر از پول ملی مطرح نیست.

وی افزود: دولت تصمیمی درباره تبدیل ریال به تومان اتخاذ کرد که این تصمیم در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است و هیچ ارتباطی به اصلاح پولی و حذف صفر ندارد.

رییس شورای پول و اعتبار توضیح داد: آنچه که به عنوان عرف مطرح است و مردم در زندگی روزمره و در معاملات خود به زبان می‌آورند، خلاف قانون موجود بود به همین دلیل ما این تصمیم را گرفتیم که این عرف را بپذیرم و با آن مخالفت نکنیم.

سیف خاطر نشان کرد: ترجمه ریال به تومان همیشه یک گرفتاری ذهنی در جامعه ایجاد می‌کند و مردم همواره می‌گویند ۵ هزار تومان اما می‌نویسند ۵۰ هزار ریال! اگر طرح تبدیل ریال به تومان در مجلس شورای اسلامی تصویب شود، می‌تواند اقدام مثبتی باشد.

رییس کل بانک مرکزی درباره برخی انتقادات نسبت به این طرح، اظهار کرد: برخی می‌گفتند تصویب طرح تبدیل ریال به تومان ممکن است هزینه‌های زیادی برای چاپ اسکناس ایجاد کند، این در حالی است که چنانچه طرح مذکور به تصویب برسد، اجرای آن به صورت یکباره انجام نخواهد شد.

وی گفت: اسکناس طول عمر مشخصی دارد و در صورت تصویب طرح مورد نظر، در جایگزینی اسکناس‌های قدیمی موضوع لحاظ خواهد شد.

سیف خاطر نشان کرد: هنگامی که به تثبیت و پایداری شرایط اقتصادی اطمینان داشته باشیم، زمان مناسبی برای تصمیم گیری برای حذف سه یا چهار صفر از پول ملی خواهد بود.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۰۹۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت​

تین نیوز

نرخ بهره بین بانکی در اولین هفته از اردیبهشت ماه با کاهش یک صدم درصدی نسبت به هفته قبل از آن به ۲۳.۵۱ درصد رسید.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، در هفته منتهی به 5 اردیبهشت ماه نرخ سود بین بانکی با کاهش یک صدم درصدی نسبت به هفته قبل از آن به 23.51 درصد رسید.

این نرخ از ابتدای سال جاری با روند کاهشی همراه بود به جز هفته منتهی به 29 فروردین ماه.  نرخ بهره بین بانکی در هفته پایانی فروردین با افزایش همراه شدو با 4 صدم درصد افزایش نسبت به هفته قبل از آن به 23.52 درصد رسید.

نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 22 فروردین ماه با کاهش نیم درصدی نسبت به هفته قبل از آن به 23.48 درصد رسید. نرخ بهره بین بانکی که در هفته نخست فروردین ماه سال جاری 23.62 درصد شده بود در دومین هفته از نخستین ماه سال جدید با کاهش 4 صدم درصدی همراه شد و به 23.58 درصد رسید.

این نرخ در هفته پایانی اسفندماه سال 1402 به 23.66 درصد رسیده بود که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از آبان ماه به بعد محسوب می شود. بیشترین رکورد این نرخ در هفته نخست مهر 1402 ثبت شده است. نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته منتهی به 5 مهرماه سال 1402 با رکوردشکنی 10 سال به 23.80 درصد افزایش یافته بود؛ البته بعد از آن روند کاهشی نرخ سود بین بانکی آغاز شد و در هفته نخست آبان ماه به 23.71 درصد کاهش یافت و بعد ان آن وارد کانال های پایین تر شد.

نرخ سود بین بانکی چیست؟

ممکن است بانک ها در دوره های مالی کوتاه مدت روزانه یا هفتگی با کسری یا مازاد نقدینگی رو به رو شوند. اگر بانکی دچار کسری نقدینگی شود، باید از طریق وام گرفتن آن را جبران کند تا به حالت تعادل برسد. برای اینکه بانک ها برای حل این مشکل به بانک مرکزی نیاز نداشته باشند، بازاری را به نام بازار بین بانکی تشکیل داده اند که در آن به یکدیگر وام دهند. اکثر وام های بین بانکی سررسید کوتاه مدت یک هفته ای یا کمتر دارند. وام دهی بانک ها به یکدیگر بر مبنای یک نرخ سودی است که به آن نرخ سود بین بانکی گفته می شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه خواهد داشت
  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • سقف تراکنش‌ خرید از کارت‌های بانکی افزایش یافت
  • برات الکترونیکی رونمایی شد | جزئیات و اعلام آمادگی دو بانک برای استفاده از برات الکترونیکی
  • راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟
  • سفته الکترونیکی بانک کشاورزی، نسل جدید خدمات بانکی
  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵۱ درصد رسید + جدول
  • کاهش غیر منتظره نرخ تورم در حوزه پولی یورو /انتظارات بازار و بانک مرکزی اروپا
  • کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت​